• Een karakteristieke kleur

  • Aan Kenmerkende schaduw

  • Natuurlijke thermische inertie

PRODUCTGEGEVENSBLAD

INTRINSIEKE WAARDEN VAN ZWARTE PRINCE

Het wordt gedolven, gebroken, gesorteerd in onze faciliteiten en is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten: 8/22

verfraai uw buitenkant

Zwarte Prins

Zwart grind, bekend als de Zwarte Prins, is in de eerste plaats een interessante esthetische keuze.

De eigenschappen van de Zwarte Prins maken hem tot een interessante natuurlijke bondgenoot voor de ontwikkeling van uw ecosystemen. Het zwarte grind van Ernest Lebailly zal onze planten beschermen tegen de kou dankzij zijn natuurlijke thermische inertie. Dankzij zijn donkere kleur houdt deze 100% Waalse steen immers de warmte vast die zich in de loop van de dag ophoopt.

De Zwarte Prins is ook een ideale zure steen voor het aanleggen van paden met behoud van gevoelige ecosystemen zoals veengebieden en kreupelhout. Het is ook ideaal voor zentuinen waar meestal zuurminnende planten (hortensia, hortensia, azalea’s, rododendrons, pieris, acers (Japanse esdoorns) worden geplaatst.

Zwart grind kan worden gebruikt in combinatie met witte Hautrage zandsteen om yin-yang patronen te creëren. Dit is een omgeving die uw bezoekers niet onberoerd zal laten!

Onze andere producten

Wit Grind

Wit grind, ook wel zandsteen van Hautrage genoemd, staat synoniem voor elegantie in uw paden en bloemperken en zal uw uitzicht verruimen en uw omgeving een onvergelijkbaar karakter geven.

Picaillé Grind

Geef uw oprit een volledig origineel karakter, de tinten, gemengd met wit en zwart, geven uw omgeving een authentieke, maar toch hedendaagse en altijd elegante uitstraling.